Geschiedenis

In het jaar 1917 werd in Wommels Hendrik Stormer geboren. Het was de tijd dat mannen zich nog lieten scheren bij de barbier. Toen Hendrik 14 jaar was, werd hij inzeper bij de barbier in Sneek. De geschiedenis van Hairstyling Stormer is begonnen.

Zes jaar later, toen hij 20 jaar was, kwam hij naar Dokkum. Daar werkte hij als kapper in een kapsalon in de Keppelstraat, in het pand waar nu bloemenzaak Anemoon gevestigd is. Na een aantal jaren kwam een kappersbedrijf in Ee te koop en zo werd Hendrik Stormer een zelfstandige kapper.

Er werd hard gewerkt, niet alleen door Stormer en zijn vrouw, maar ook door de kinderen waarvan er drie in het kappersvak belandden. Het loonde; het bedrijf floreerde. Het werd tijd om de stad weer op te zoeken. In 1960 vertrok het gezin naar Dokkum, waar zij het pand aan de Aalsumerpoort 4 – een voormalige kledingzaak – betrokken. De oudste zoon Tiede heeft Hairstyling Stormer, samen met zijn vrouw over genomen.

Tiede Stormer en zijn vrouw kregen zoon Herman en dochter Sophie. Beiden zijn in kappersvak in gerold. “De liefde voor het vak hebben ze van opa meegekregen,” is de trotse uitspraak van Tiede.

Herman, de derde generatie Stormers, staat nu aan het roer. De ouderwetse barbier met scheerkwast en dito mes heeft plaatsgemaakt voor een moderne hairstylist, die kan knippen, verven en omvormen. Het team van Hairstyling Stormer staat garant voor vakwerk. Door het bijwonen van cursussen en het bezoeken van shows zijn we op de hoogte van alle mogelijkheden en trends. We werken inmiddels al 70 jaar met de haarkleuringen en omvormingsproducten van L’Oréal Professionel. Deze producten zijn ontwikkeld voor exclusief gebruik in de kapsalon. L’ Oréal Professionnel volgt de trends op de voet en presenteert ons daarbij de producten, perfect passend bij het modebeeld.

Voor de verzorging van uw haar en hoofdhuid werken wij samen met Kérastase. In 1967 is Kérastase in Nederland geïntroduceerd. Sindsdien zijn wij ook een Kérastase-salon. Inmiddels is Kérastase uitgegroeid tot één van de succesvolste haarverzorgingsmerken in Nederland. Niet alleen biedt Kérastase voor ieder hoofdhuid- en haarprobleem een oplossing, maar staat het ook voor schoonheid in haarverzorging. De producten van Kerastase zijn er voor alle haartypes en alle modellen!

U kunt bij ons altijd terecht!

 

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 7.00 – 18.00
Woensdag 7.00 – 18.00
Donderdag 7.00 – 18.00
Vrijdag 7.00 – 18.00
Zaterdag 7.00 – 15.00
Zondag gesloten

Contact

Hairstyling Stormer
Aalsumerpoort 4
9101 JL Dokkum

Telefoon: 0519-292295
E-mail: info@hairstylingstormer.nl
Facebook: facebook.com/stormerhairstyling